Kärlek

"Som han tittar på henne. Jag blir avundsjuk bara av att se ljuset i ögonen på honom när han tittar på henne. Irisen blir större och man kan riktigt se kärleken som pulserar ut när blicken landar på henne. Han stryker henne sakta på kinden med sin hand och kysser henne ömt i pannan. När hon sedan ivrigt sitter och pratar med någon annan sitter han hela tiden och rör sina fingrar i hennes hand. Han stryker sin tumme på ovansidan av hennes hand och sneglar på henne med jämna mellanrum. Dessa mellanrum blir allt mindre och varje gång han ser hennes iver ler han. Han ler när han ser att hennes hår inte ligger som det ska. Han ler när han ser att hennes skjorta inte är så struken som den borde vara. Han ler när han ser att mascaran har kladdat lite under ögat. För honom spelar det ingen roll, att allt inte är som det borde vara. När hon är allt för inne i diskussionen lägger han sitt huvud mot hennes och ger henne en försiktig puss mot håret. Jag kan riktigt se hur lycklig han är. Jag ser att hans hjärta smälter litegrann varje gång han inser att han inte drömmer utan att hon är hans. Jag kan inte göra annat än att le med honom. Le åt hans känsla. Le åt att han inte för en sekund kan dölja hur han känner. Ibland ser jag att han böjer sig mot hennes öra och försiktigt viskar några ord. Kort därefter ser jag att hon ler. Hon ler mot honom, lägger sitt huvud på sne och det är nästan så att man kan se en tår av glädje i hennes ögon. Jag sitter och bevakar dem på avstånd. Jag bevakar varje rörelse. När jag sitter här känner även jag mig lycklig. För när jag sitter här kan även jag vara en del av denna kärlek. För det finns verkligen inga tvivel om att det jag just nu bevittnar, det är det vi kallar kärlek."


Smultronställen

Jag har varit väldigt bloggsugen några dagar men inte vetat vad jag egentligen velat skriva, därför har jag inte skrivit något. Det har varit mycket jobb nu på sista tiden och min förkylning som inte vill ge med sig har tagit en hel del energi.
Dock är jag väldigt positiv om framtiden nu! I lördags var jag, pappa och Björn i Örebro nästan hela dagen. Vi tittade på skolan, som verkar vara jätte bra, åt god mat på en jättemysig resturang och jag hittade ett kommande smultronställe som jag nog kommer att tillbringa en hel del fikande tid på (om min studentbudget räcker till).
Jag fick nyckeln till lägenheten och visade Björn hur den ser ut. Jag längtar! Nu är det inte alls länge kvar, det känns ändå bra. Så länge jag har min finaste Björn spelar resten ingen roll, men det känns som sagt väldigt bra!
Framtiden är det jag som styr över, den är bara min.


Tacksamhet.

Idag är en sådan dag då jag kommer gå och tänka. Tänka på allt och lite till. Viktigt och oviktigt. Jag är rädd för att flytta. Rädd för ensamheten. Rädd för alla nya ställen och alla nya människor. Men jag känner också en tacksamhet över att jag har så fina människor i mitt liv. Jag har en underbar familj som ställer upp på mig i alla lägen och jag vet att de alltid kommer att finnas där för mig. Sen är jag obeskrivligt tacksam över att jag träffade Björn. Han är en trygghet jag aldrig trodde jag skulle ha och min kärlek till honom är oändlig. Jag är så tacksam över allt. Jag har tak över huvudet. Jag har mat och materiella ting jag egentligen inte behöver. Jag har mina drömmar och jag ska göra mitt bästa för att lyckas med dem. Men framförallt så har jag kärleken. och kärleken är viktigare än allt annat.


(v


Nu känns det på riktigt

Min kär far ringde mig förut och sa att jag hade fått brev från Örebro Universitet idag. När jag kom hem tittade jag igenom alla papper. Det var ett papper som välkomnade mig till juristprogrammet i Örebro, ett nollningsprogram, ett introduktionsprogram och koden till min första kurs och dess schema. När jag satt och höll i dessa papper kände jag verkligen att nu är det på riktigt! Den första kursen jag ska läsa är Rättens grunder och innehåller allt från personrätt till förvaltningsrätt. Ska bli riktigt spännande! Tänk att lilla jag ska läsa till jurist. Det är helt otroligt..


Scenario

Missuppfatta mig inte nu, jag börjar allt mer längta till flytten, men på kvällarna ligger jag och fantiserar ihop massa hemska scenarion som skulle kunna hända. Jag vet, jag ska inte måla upp någonting innan jag är där men jag kan heller inte låt bli. Igår kväll låg jag och funderade på den kommande klassen jag kommer få. Till programmet var det 3000 sökande och 185 stycken kom in. Här kommer mitt scenario: Alla i klassen är 25 år, bakåtslickat hår och kommer från rika familjer. De har nyss kommit på att de vill läsa juridik och hade givetvis nog bra betyg från gymnasiet. Dessa 25 åringar kommer tycka att jag är en ung, som tror alldeles för bra om sig själv om hon tror att hon ska klara detta och dessutom så kommer hon från de värmländska skogarna vilket också innebär att hon pratar konstigt och är en bonde.
Ungefär så gick mina tankegångar igår kväll. Inte för att ålder spelar någon som helst roll men det vore tacksamt om i alla fall någon var i ungefär samma ålder som mig. Det får gärna vara någon i min klass som liksom jag kommer utifrån också.
   Gissa om jag kommer vara nervös första skoldagen. Men det ska bli otroligt spännande. När jag tänker på det refererar jag hela tiden till första veckan på gymnasiet. Jag var ensam, kände ingen i klassen, trodde inte att jag skulle komma att göra det heller och jag kände allmänt att jag inte passade in överhuvudtaget. Men se vad bra det blev! Jag hade tre fantastiskt roliga år och träffade personer som kom att bli mina allra bästa vänner. Så jag misströstar inte. Dock kommer det bli väldigt tomt utan de vanliga classmatesen. Men så fort jag kommer i ordning, hittar i staden (främst hittar tillbaka till min lägenhet) och har tid så ska alla som vill få komma och sova över.
I follow my dreams!

Början på något nytt

Det känns nu att snart är det början på något nytt. I helgen var jag på galtö och hälsade på mor och far. Vädergudarna ville oss inte gott men det spelade inte så stor roll för det var mysigt ändå, vi spelade kort och shoppade. När jag kom hem i söndags gick jag direkt ner i källaren och bar upp alla mina flyttlådor som jag laddat med saker det senaste året.
Jag kollade igenom alla lådorna, packade upp och packade om, organiserade och skrev på lådorna vad de innehåller. Sist satte jag mig med en lista och skrev vilka saker jag har och vad jag saknar. Tänk vad många saker jag har som jag helt och hållet hade glömt bort att jag hade! Sen tittade jag igenom studentlådan lite extra och insåg vilka fina presenter och vilken bra student jag hade.
Nu står i alla fall en hel hög flyttkartonger i mammas och pappas sovrum, mina flyttkartonger. Någon dag ska jag även åka på rusta och köpa mer flyttlådor så jag kan börja packa ner lite andra saker som jag inte behöver just nu. Det känns väldigt egendomligt. Det känns otroligt bra samtidigt som jag är livrädd. Det ska bli kul att flytta och jag kan knappt bärga mig till jag får börja fixa i lägenheten. Det som känns värst är ensamheten, att inte vara omgiven av människor jag känner hela tiden kommer kännas konstigt. Men jag har en tro på att örebro kommer ge mig väldigt många fina vänner.
   En annan sak som känns lite konstigt är att jag snart ska flytta till en stor stad som jag inte vet någonting om. Vad är Örebro känt för? Gustavsvikbadet? Svampen? Hjalmars revyer? Det är knappt så att jag vet att det ligger i Närke, HAHA.
Den 25 är det i alla fall öppet hus på skolan så då blir det en heldag i min blivande stad. Jag hoppas att B följer med och gör mig sällskap.
   Nu, nu är det min tur att göra något nytt. Nu är det början på något nytt. Jag hoppas ni följer med mig i mitt nya liv!


This was it

Ja då var det slut på all väntan, igår fick jag beskedet jag har väntat på hela våren. Jag kom in på skolan! När jag läste - antagen -  var det som om luften gick ur mig. Tankarna virvlade runt i huvudet som en orkan och jag orkar inte fokusera blicken på någonting. Tänk att om en månad ska lilla jag flytta. Bort från tryggheten på Eda glasbruk och till en stor stad långt bort. Jag vet inte riktigt hur jag känner inför allt, jag känner mig som en röra hela jag. Men jag har en tro på att det kommer gå. Jag ska göra mitt absolut bästa och min lägenhet är jättemysig. Min lägenhet, vad konstigt det känns. Jag har en lägenhet. Lilla jag!
Hur B gör är en annan sak. Han vet att jag flyttar i alla fall. Jag kommer göra mitt bästa för att kärleken till världens finaste man ska hålla. Han betyder allt för mig och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Jag följer mina drömmar. Hur rädd och osäker jag är så följer jag mitt hjärta. Det tycker jag att alla ska göra. Sikta ovan molnen och du hamnar någonstans under. Eller över för den sakens skull.


RSS 2.0